Wat zijn eiwitten?

Welkom bij onze Vitaal sportief blog. Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn de Bouwstenen van een Sportieve Levensstijl.

Stel eiwitten voor als kleine bouwstenen die je spieren herstellen en sterker maken na een intensieve training. Of je nu gaat voor gewichtheffen, hardlopen of yoga, eiwitten zijn essentieel om het beste uit jezelf te halen.

Maar waar vind je die magische eiwitten? In onze dagelijkse voeding vind je eiwitten in o.a. vlees, kip, vis, zuivelproducten, noten en zaden. 

Hoeveel eiwitten heb je eigenlijk nodig? Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder je gewicht, doelen en het type training dat je doet. Over het algemeen wordt aanbevolen om tussen de 1,2 en 2,2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren. Een goede vuistregel. 

Eiwitshakes bieden een snelle en makkelijke manier om je lichaam direct na de workout te voorzien van de broodnodige eiwitten. Het versnelt het herstelproces en bevordert zo de spiergroei.

Laten we ook niet vergeten dat eiwitten niet alleen functioneel, maar ook heerlijk kunnen zijn. Maak een proteïnerijke smoothie met 1 scoop eiwitpoeder, melk en voeg naar keuze ingrediënten toe zoals fruit bv. bessen. 

Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om je lichaam te ondersteunen op de weg naar een gezonder en sterker zelf!

Sportieve groet 

Vitaalsportief

Terug naar blog